Friday, August 7, 2009

cat? meo00wwww..

dah lama x menulis kat sini..
not just bcoz tak der masa but also no idea...
ada nampak tittle tu??
urm..
ini cerita pasal kucing.. meowww.. ngeeee

tersebutlah kisah satu hari, ain datang bilik aku..
aku yang tengah bersiap siap nak pergi kelas buat tak layan la minah tu yang dah bersandar kat pintu menunggu aku...
suddenly she said, "naimah, ko tau, terkejut aku pagi tadi, keluar bilik nak gi mandi, tengok2 garfield tgh tido depan pintu.."
garfield?? urm.. aku buat tak layan je la citer die.. malas nak kisah.. aku tengah rushing bersiap..


2 hari lepas tu.. tiba2 sekor kucing lalu depan bilik aku.. mak aiiii.. besar kowt... macam luar biase je..
aku pon cakap kat ain..
"ain, ko tengok tu, besar giler kowt kucing tu.."
sekali ain jengokkan kepala keluar, "ler, garfield larh tu.."
ek??? ouh, tu ke garfield yang dia dok sebut tuh.. yea.. yea..
memang mcm garfield eyh.. huhu..

esoknya, aku jumpa lagi si garfield tu..
aku dengan cepat2 kuarkan enfon nak ambik gmbar dia..
boley pulak dia lari..
aku dengan tak sengaja, pergi kejar dia..
aiyo0.. jaoh kowt aku kejar.. lalu berlakulah aktiviti kejar mengejar antara aku n garfield tu
kedekut giler kucing tu, satu gmbar je pon aku nk ambik..
eeee.
macam paparazzi nak ambik gambar britney plak eyh...

si shafa yang tiba2 kluar bilik nampak aku tgh kejar kucing, "eyh, naimah, jangan kejar die.."
aku pon biar je la kucing perasan femes tu berlalu pegi.. eeee...
on the next day, aku terserempak lagi dengan dia msa nak pegi toilet..
cepat je aku lari masok bilik, ambik enfon.. then ambik gambar dia.. heheh
dia mcam ketakutan o00.. yerla, aku da block jalan die.. hahha
dok situ diam2.. aku nk ambik gambar..

then, ini dia si GARFIELD KOLEJ MAWAR..

xder la comey sangat pown.. kakaka...


dalam seminggu lepas tu, aku pegi bilik ain tunggu dia bersiap siap nk pegi kelas.tengah aku duduk dekat kerusi batu tu, aku nampak sekor kucing ni dok tido..

alaaaaa.. cute nya dia.. hahhahaha

aku pon ambik la enset nak tangkap gambar dia.. elok aku nak ambik gambar je, dia buka mata..

aiii.. mcam tau je org nak ambik gambar dia.. hehe.

buat muka seposen lak tu....





syahdu ja aku tengok muke mengantuk die nayh...

sekali lagi aku nak ambik gambar dia, wahhh..

dia terus bergaya sakan depan enfon aku..

bukan main lagi dia buat aksi kat aku kowt..

macam harimau... ngeeee....

hebat ark?? mcam gilae glamer pon de gak.. hahah..

sekali aku cakap la dekat ain, yang kucing kat bilik dia tuh buat aksi depan enfon aku lak bla aku nk tgkap gmbar die..

ain plak cakap, "eyh, tengok la, dah kucing dekat bilik aku, mesti la fotogenik mcm aku.." erkkk??? huhuh... btol3... mmg mcm ko eyh...

minggu lepas plak, hujan turun dengan lebatnya..aku n syafika terpaksa lepak dekat gazebo dulu tengah tunggu ain, nk pegi kelas... tengah kitorang pening kepala pikir mcm mana nak pegi kelas coz hujan, tetiba ada sekor kucing yang lari dari tengah hujan ke kerusi yang aku duduk tu..

kesiannya dia.. sejuk tauuuuu..

sedey kan... dia da basah sket.. haisy...

tu la orang da kata, jangan men hujan.. degil ek...

sekali dia tengok aku dengan muka yang penuh syahdu.. huhu.. mcm kucing dalam citer shrek plak.. alaaaaa.. ciannya dia.. sejuk ek???

dia duduk ja stu sampai aku pegi kelas.. urmmm.. semoga x demam eyh...

semalam plak, tengah aku busy kemas barang.. aku tengah duduk kat katil time tu.. pintu aku biar je bukak.. panas..

tinggal aku n yot je dalam bilik.. yana n fatin xtau kemana...

yot tengah sedap je landing atas katil..

tetiba, sekor kucing ni lalu depan bilik aku.. kecik je.. dia jalan terus je...

aku terus pergi dekat pintu, aku panggil dia.. "kucing! kucing!"

tetiba kucing tu berhenti..

aku panggil lagi.."kucing! kucing!"

sekali dia turn belakang cari suara siapa.. hhahaha.. betol neyh.. tak tipu..

pastu aku lambai dekat dia, "mai, mai sini..."

sekali dia ikot cakap aku, dia datang bilik aku betol kowt..

dah datang depan pintu, aku nak la tutop pintu, takot dia masok dalam bilik.. mak ai.. laju sangat dia lari, terus masuk dalam bilik aku.. ngeee.. tak sempat nak tutop pintu..

yot yang tengah baring tu terus melompat bangun.. "naimah!! ko halau die keluar.. halau dia naimah.."

yela, nak halau la ni yot.. masalahnya dia da masok bawah katil.. cmne nak halau.. eeeerrrrr..

yot memang dah takot giler dah.. "naimah!! ko halau cepat.. yang ko pegi panggil dia buat ape.."

mna la aku tau yot.. aku tak tau plak yang dia ni cerdik sket, paham je arahan aku.. ngeee..

lpas bertungkus lumus, dapat jugak aku halau dia keluar.. huhu..

yea.. tu la citer aku psal kucing kat kolej kediaman aku neyh..

nnti kalau ada penguin ke, rabbit ke, aku citer lagi ek..

da...

5 comments:

bintangdilangit said...

salam..

comeynya kucing tuh..
geram..
ase nk je sntuh..

Yon Yusuff said...

oho~
buleh wat parti BBQ kucen ni.
har3...

Eman Melina said...

wakaka
kucin2 kat mawar ni bijak2 oh!
walah

Saziela said...

chumill..
suka laaa..
wawawawa

*ThAniAh_2YaT*('',) said...

meow333!!