Friday, June 5, 2009

friend?? penting ker?

how much a frenship is important for u?? kalau korang nak create one new frenship, korang sanggup berkorban tak?
i mean, kalau orang tu jenis yang tak bertolak ansur, boleh tak korang yang bertolak ansur walaupun rasional nya korang yang betol.. mungkin sesetengah orang akan cakap, dah dia tu tak betol, tak payah la kawan.. that's right.. tapi semua orang tak sama kan? so, kalau nak cari yang sebijik otak cam kita mang susah nak jumpa.. apa apa pon, mesti ada beza jugak kita dengan dia. so macam mna tu??
mungkin aku sekarang dalam kekeliruan memilih kawan.. yea.. lebey kurang la.. orang senang je cakap, cari kawan yang baik, yang tak pengaruhi kita.. tapi bukan senang dowh.. sometimes bila dia nak itu, ini, kita kadang2 terpaksa ikut, just nak senangkan hati dia.. yer la, tak nak la buat dia terasa or something like that.. i mean cam mengalah la dengan dia. tapi sampai bila?
betol jugak kata orang.. lama2 dia naek lemak pulak.. fuh.. susah.. dia ingat kita ni senang je nak follow dia.. yang sebenarnya kita just nak jaga hati dia ja...
kalau dah lama kawan, senang je aku nak sound, yerla, da kenal rapat kan.. mesti la tegur menegur pon senang.. ni kalau da baru kenal susah la..
aku pon dah pening kepala pikir pasal kengkawan ni... aku cakap macam ni, bukan la orang yang aku tengah nak berkawan ni teruk tahap gaban ke apa.. diorang ok.. study come first.. Alhamdulillah, aku pun cam seronok study ngan diorang yang cepat giler pick up ape yang lecturer ajar kat depan n we share a lot in study.. and diorang byk mengajar aku.. cuma social life kitorang tak sama.. tu yang buat kadang2 kitorang tak berapa selesa with each others...
aku try to follow their ways and at the same time try to constant to be the old naimah..

4 comments:

Saziela said...

naema!
my frend!

mohd faiz rodzi said...

ala....prlu ke pilih kwn???
haha...kwn je ngn smua...
kna pndai adapt rr..
jd la sperti ikan...
wlaupun idup dlm air masin...
isinya xmasin...

Yon Yusuff said...

biar la kawan yg pilih kita.
yep..nak jadi kawan atau cari kawan tak semestinya kena jadi "sama".

naimah said...

bukan nk pilih kawan..
mmg kawan dengan smua..
tpi, mesti kita akan rapat ngan certain fren kan.. that one la...
yg slalu dengan kit..