Friday, April 10, 2009

kenduri_kesyukuran-bukan_lagi_pelajar

smalam saziela dah forwardkan kat aku mssg knduri ksyukuran 19 ari bulan ni.. berkali-kali aku baca mssg tu coz aku rasa cam ada sesuatu yang palik.. ahaaa! rupa rupanya ada satu ayat tu, "untuk maklumat lanjut, sila hubungi sesiapa yang anda nak hubungi"... aku mula terpikir, adakah aku jugak boleh tanya jiran sebelah umah aku psal knduri tu...

anyway, kengkawan jumpa korang smua nnti.. klau aku berkesempatan utk pegi la.. kalau ada kekangan-kekangan yang membatalkan niat aku tu, cmne nak buat kan.. klau x der transport, xkan aku nak jalan kaki plak dari umah smpai skolah.. nanti bila ampa dah nk balik, bru aku sampai...

tiba2 aku terpikir, kali ni pegi mesti lain feelingnya dari dlu.. coZ....
1) dlu kna pkai bju skolah, t-shirt puteh n bju meroun ja... lpas ni, lantak la nk pkai amenda pon, janji sopan sudey..
2) dlu klau guna enfon, mesti kna sorok-sorok punya.. dengar ja suara cikgu, mula la terketaq-ketaq smbunyi enfon (kecuali cikgu KZ, sbb aku dpat call time dia ngajar, dia wat muka kering ja kat aku.. aku lpa silent time tu).. lpas ni, suka hati la, nak bergayut ka apa... xdak spa nak ganggu.. slap ari bln, blh bluetooth tkar lgu lagi ngan cikgu.. ahaha..
3) dlu klau jumpa cikgu, mesti cikgu tnya, "omwork da siap blom?"," faham x cikgu ngajar amenda".. lpas ni... "kamu, dpat bpe spm? 10A? 20A? 30A?" huhu...
4) dlu nak jalan lepas gate tu untuk beli papaer ja (x termasuk hari blh blk umah) pak guard,"oit! nk pi mana tu?" jwab ja nk bli paper. bla msok blik, dia x nmpk paper pon kat tgn tu "pak cik, ingatkan paper harga singget ja, duit bawak x ckop"... skrg ni, lantak la.. macam skolah kita sendiri.. nk msok kluar, pak guard x kuasa nk tanya...
5) dlu nak makan kena beratur.. ada gak inisden yang menyebabkan tension ngan tukang buboh lauk tu.. ada gak la peperangan kecil yang meletus.. jeling, perli tu da biasa la.. (tpi aku x buat la, orang len.. haha.. apa barang gadoh ngan diorang tu).. lpas ni, dah xdak hak nak pegi menjamah makanan kat stu.. da bkn plajar mat jiwa lagi..

miss to be there....

4 comments:

mohd faiz rodzi said...

haha...aku sja ja...
penin..xtau nk type pa sbenarnya..
hubungi la sesapa yg anda nk hubungi...bila bca blk ayt tu..
nntah la..hehe

Saziela said...

aku copy sbijik2 ayat faiz..

..:Cha-Pik BiDi:.. said...

ada makan noooo....
mst sedap...
xsabaq nk p ni...
hehehehe

Yon Yusuff said...

hehe.pak guard tuh pn caye je ek bwk duet ta ckop.ahahha.