Saturday, January 31, 2009

apa yang menyebabkan aku bosan

memandangkan hari2 aku makin membosankan.. aku rasa bek aku cari benda2 yang berfaedah untuk dibuat.. tapi x tau benda pa.. antara sebab2 yang menyebabkan aku bosan tahap cipan..

1- dah habis spm
mesti la.. dlu kna bangun pagi n mandi awai.. huh! dahla sejuk.. pastu kena fikir omwork da siap blum. klau xsiap, kna la fikir cara camna nak cover dari cikgu nanti.. xpun, bersiap sedialah nak cari orang nak tiru.. hahaha.. dahtu, klau buku ilang plak mula la gelabah bewak. smua benda baling sini sana nak cari buku.. bila cikgu mintak mula la buat2 cari dalam beg n loker.. pastu pi kat cikgu kta ttinggal kat hostel.. hahaha..

2- duduk kat umah
dah abes spm, bangun lambat.. pastu mula la kna berleter... bukan apa, bukan aku xmau bgn awai, tapi tu la, sembahyang pon kita kena qadha.. so, aku qadha la tido aku time spm tu.. aku rasa x salah la kan.. huhu.. yer la, bila lagi.. nanti nak kna study balik.. then, bla dah bangun, mesti la kna wat keja umah yang bertimbun kat dapo tu.. firstly, basuh pinggan la.. then masak.. tiap2 ari buat benda yg sama.. kat skolah pun x blaja benda yang sama.. huh..

3- x keja
jeles jugak tgk orang pegi keja.. at least bole la jgk duit poket.. blh la jumpa orang ramai n tak terperap dekat umah.. aku bukan xmau keja.. ayah aku x bagi.. psaipa? aku pun xtau.. tapi aku pn malas gak la.. yerla, dah sebelas tahun dok blaja, bla orang dah bagi cuti, cuti la.. tunggu lagi.. bukan senang orang nak bagi kan.. rembat la.. tambah2 pulak, x dapat plkn, ni kra pluang yang menarik la.. makan n tido ja...

4- bila aku on9, orang x 0n9
aku xtau la klau aku ni on9 x kna waktu... bla aku on9, xdak or on9.. bla aku dah sign out mula la aku dpat mssge dr ym belambak orang dok on9.. ni yang mula nak bengang ni.. aku on9 sbb nak la jgk chat ngan kengkwan.. klau nak mmsage pun kedit bkn byk sgt... keja pun x.. tgk2 aku sorang ja dok cangak kat sini..

5- x pi bercuti
aku tengok banyak la program cuti2 mesia kat tv.. zoom la, budget la, 3 hari 2 malam la.. tapi tengok terliur jerla.. xdak sapa nak pi pun.. waaa.. cedey.. tapi kalau kawan2 ajak pun, mak bapak aku x bagi.. tapi depa x ajak aku pi pun.. hisy.. musykil aku.. aku nak pi.. waaaa.. jgnkan pulau tioman, puncak janing belakang umah pun ayah aku x bawak pi..

ok, tkat tu dlu.. da lpa.. banyak sangat yang memboringkan aku sebenarnya. huahua..
so, kawan2 yang ada benda yang memboringkan share la ngan aku.. huhu..

4 comments:

Wafi Fahmi said...

x dak pown yg boring....
Suma fun ja....hahaha

sazela27 said...

cik naema..
boring ka..
masak,jahit curtain,
jahit baju kawen,kemas umah..
borink g ka camtu??
aku da xlarat weh...
da mcm bibik plak..
s0b3..

naimah said...

buat suma tu, klau tiap2 ari pon jadi borink jgk..

farhanN said...

hg try la wat stamina ka...haha...wat lthn math tam ka