Saturday, June 12, 2010

itu ke namanya cinta~


lesson untuk hari ini..

C.I.N.T.A

mari kita menyelami apa itu pepatah fevret untuk orang yang dilamun cinta..

makan tak kenyang,
mandi tak basah,
tidur tak lena,
berak tak puas,
kerja tak siap,
rindu tak berhenti,
lari tak laju,
berenang tak timbul,
berdiri tak tegak,
cakap tak kuat,
senyum tak manis...

klau macam ni aku rela tak bercinta seumur hidop..

dah sekampit beras aku makan, still x kenyang.. badan yang naik..
satu kolah air aku guna untuk mandi still x cukop.. bil air yang melambung..
dah sepuluh jam tido, tapi still mengantuk..
bermastautin dalam jamban berjam, hajat still x kesampaian..
kerja ciput je, tapi x siap2x..
jumpa tiap2x hari, tapi still rindu? heh!
tiap2x hari gi jogging, tapi lari still cam siput sedut..
nama je berenang, tapi boleh lemas..
berdiri dengar lagu negaraku macam tgh tido..
dah penat aku menjerit org still x dengar suara aku..
sampai ke telinga aku senyum, orang cakap muka aku masam mcm migrain..

ini yang di namakan cinta???
itu namanya D.E.R.I.T.A..
tak nak aku!

kampunggal~
pepatah itu top 3 je boley pakai ye.. yg laen tu jgn apply tu kpala otak mereng aku je yg paham..
macam tu ke cinta???

4 comments:

TATY said...

ni dari pandangan aku lah.
cinta tu everything. buat kita kuat. buat kita teguh. buat kita rasa di hargai. cuma tak boley sama cinta pada tuhan. cinta tu same as a spirit. mcm tu lah. :) heee

naimah said...

hahah..
ntah, ade ke patot xkenyang, x lena..
mngarot btol!

ezzasygs said...

haha.
pepatah fevret tu.
x logik ah.
aku hepi je
smpai mkn x benti benti2.
haha

naimah said...

tulah..
org zaman dulu2 suka mnipu..
boleh mati ouh klau mcm tu...