Tuesday, May 18, 2010

pilih suka hati, berterabor sana sini...

dalam dilema..
haha.. sesiapa yg lahir tahun 1991, yang baru sahaja habes matrik/asasi mesti tgh pening kepala nak pilih apa untuk upu....

tapi tak semua kot...
sebab mostly mungkin dah ada pilihan...
exactly asasi kjuruteraan, sebab korang masuk bidang ni of course lah nk sambung engineering dan sewaktu dengan nya..
so pilihan sudah di sempitkan...
hospitality bukan di fikiran yea...

apa pon selamat membuat pilihan..
awasi jarak selamat semasa membuat pilihan..
supaya tidak terkeluar dari syarat yang diperlukan...
n for me...

tadaaa...

1. UTM KEJURUTERAAN (ELEKTRIK)

2. UM SAINS SENI BINA

3. UPM BACHELOR KEJURUTERAAN (ELEKTRIK DAN ELEKTRONIK)

4. UTM KEJURUTERAAN (ELEKTRIK – TELEKOMUNIKASI)

5. UKM KEJURUTERAAN (ELEKTRIK & ELEKTRONIK)

6. UTM KEJURUTERAAN (ELEKTRIK – ELEKTRONIK)

7. UITM KEJURUTERAAN ELEKTRIK

8 UITM KEJURUTERAAN (KEPUJIAN) ELEKTRONIK


bile tengok ape yang aku pilih, bak kata penceramah upu dulu, fokus aku ke arah kejuruteraan elektrik.. so klau universiti yang aku apply ni smua dah full, aku x layak masok, insyaAllah dia akan bagi u laen tapi masih course ni...


same jugaklah klau org yang pilih u yang sama ja semua lapan pilihan dia.. tapi course laen2.. klau course tu dah penuh, insyaAllah die akan bagi course lain, tpi dekat u tu jugak...


kih3x.. knpa no 2 tu tetiba ada seni bina..

ade sedikit kegusaran untuk menyambung engineering..

sebab baru buat asasi aku da x mampu memikul beban beban itu..

lagi2 programming.. 2 tahun masa dgree nk kna blaja..

core course plak tuh... kang aku C je tiap2x sem...

tpi aku letak archi no 2 ja.. so, klau ada rzeki di bidang tu ada la..

sebab aku still sayang engineering...

blaja dari form 4m form 5, asasi..

sedeyh plak nk give up benda tuh...


n tu je the only archi yang x kne interview..

yg laen semue interview dah lepas...


k, guys..

selamat membuat pilihan...


kampunggal..

ini masa depan kita, sudah tidak boley berpatah balik...

2 comments:

syafawati said...

knpa utm pertama???
jauh weyh ngan aku, kang ko pulak demam demam rindu aku!

naimah said...

xpe, da biase dah demam rindukan ko..
aku akan cube lupakan ko...
huuuuuuu T.T